Bloggen ♥ Hoe, Wat, Waarom? ♥

foto

Ik vind bloggen leuk, want anders deed ik het natuurlijk niet! Je begint natuurlijk met niets en je moet het zelf eigenlijk maar uitzoeken. Ook ik natuurlijk. Hoe werkt Blogger/Wordpress, wat voor regelmaat heb ik in m’n artikelen, waar schrijf ik over, hoe maak ik het ontwerp van m’n blog en al dat soort dingen. In dit artikel vertel ik over mijn ervaring en geef ik wat tips!

Ik begon mijn blog om mijn hobby aan iemand te vertellen. Ik was (ben) gek op make-up en als ik dan op een blog had gelezen dat Essence een super leuke  limited edition kreeg, dan kletste ik er uren over tegen mijn moeder. Mijn moeder werd er natuurlijk gek van. Dus ik dacht; laat ik een blog maken! Mijn eerste blog maakte ik in januari 2013, dat was bij Blogger. Ik snapte er alleen niks van! Ik zat toen niet zo lekker in mijn vel en ik had het heel druk. Daarom plaatste ik niet heel veel artikelen veel per week, en het werd steeds minder. Toen heb ik eigenlijk een half jaar niet geblogd. Rond oktober/november begon het toch weer te kriebelen. En ja, zo is deze blog eigenlijk ontstaan.

😍

Wat het belangrijkste ding is om een blog te beginnen, is dat je het doet omdat je het leuk vindt. Sommige mensen beginnen met bloggen om make-up en dergelijke opgestuurd te krijgen. Als je het niet doet omdat je het leuk vind en dus eigenlijk tegen je zin in blogt, dan zie je dat terug in je artikelen. Je moet het leuk vinden en er plezier in hebben.

Maar heb je een blog en heb je simpelweg gewoon geen tijd? Een beetje zoals mij dus. Dat is heel erg lastig. Ik weet er alles van. Leg je zelf niet op dat je perse elke dag een artikel online moet hebben. Als je dat van jezelf moet en je moet ook nog voor je school bezig, dan gaat het na een tijdje niet goed. Dit deed ik vorig jaar ook met mijn andere blog, waardoor ik nog minder in mijn vel zat. Doe dat dus vooral niet! Als het ontspanning voor je is, dan kan je gewoon in het weekend vooruit werken. Heb je tijd over? Werk dan vooruit. Het moet niet zo zijn dat je er onder lijdt, want dat wil je niet.

Pink

Bedenk waar je over wilt bloggen. Het is leuk als je er ook wat diversiteit in aanbrengt. Mijn blog gaat natuurlijk over make-up, maar ook over persoonlijke dingen en soms ook random dingen. Let ook een beetje op je spelling. Als er hier en daar een d of t mist, oke. Dat gebeurt mij ook heel vaak. Maar echt fouten als; ruikte i.p.v. rook, ja dat vind ik wel wat storend als ik een artikel lees.

Het belangrijkste is zoals ik het al zei dat je het doet voor je plezier. Het is zo leuk, en als jij het leuk vindt, dan zie je dat zeker terug in je artikelen. Ik ben in ieder geval gek op bloggen, duh! Anders blogde ik natuurlijk niet.

wild, young & free ♥ | via Facebook

En dit was mijn verhaal en een beetje mijn tips. Zit je te twijfelen of je een blog wil maken? Doe het gewoon, want het is onwijs leuk, en ik kan het iedereen aanraden. Heb jij nog tips voor mij om mijn blog te verbeteren? Laat ze dan zeker achter bij de comments! Bedankt voor het lezen!

Advertenties

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s